SCHÄR
Celosvetovo známa a obľúbená značka SCHÄR talianského výrobcu Dr. Schär sa vyznačuje vytváraním ale aj výrobou bezlepkových produktov. Ich cieľom je dodávať na trh kvalitné, pestré a chutné bezlepkové produkty, aby aj ľudia s celiakiou neboli ukrátení o radosť z jedla a mohli si vychutnať aj bezgluténové pečivo a bezlepkové jedlo naplno. Zistite viac
Opýtajte sa lekárnika
Po-Pia: 09:00-17:00
SCHÄR pan blanco chlieb bezgluténový biely krájaný 250g
Skladom v e‑shope
1,99 €
SCHÄR Maestro classic chlieb bezgluténový 300 g
Skladom v e‑shope
2,99 €
SCHÄR Salinis praclíky 60 g
Skladom v e‑shope
1,09 €
SCHÄR Maestro vital chlieb 350 g
Skladom v e‑shope
3,09 €
SCHÄR Mix IT universal múka bezgluténová zmes na pečenie 1000 g
Skladom v e‑shope
3,89 €
SCHÄR Mix B múčna zmes 1000 g
Skladom v e‑shope
5,29 €
SCHÄR Mix C patisserie múčna zmes 1000 g
Skladom v e‑shope
4,59 €
SCHÄR pan multigrano chlieb bezgluténový zrniečkový krájaný 250 g
Skladom v e‑shope
2,49 €
SCHÄR Fusilli cestoviny 250 g
Skladom v e‑shope
1,69 €
SCHÄR Wrap bezgluténový 2x80 g
Skladom v e‑shope
3,79 €
SCHÄR Maestro cereálny chlieb 300 g
Skladom v e‑shope
2,99 €
SCHÄR Muffin choco jemné pečivo bezgluténové kakaové 1x65 g
Skladom v e‑shope
1,49 €
SCHÄR pan rustico chlieb bezgluténový viaczrnný krájaný 250 g
Skladom v e‑shope
2,49 €
SCHÄR Bon matin žemle 200 g
Skladom v e‑shope
3,29 €
SCHÄR Quadritos oblátky 40 g
Skladom v e‑shope
1,19 €
SCHÄR Penne cestoviny 250 g
Skladom v e‑shope
1,69 €
Celiakia - intolerancia lepku
Celiakia je autoimunitné chronické zápalové ochorenie u geneticky predisponovaných jedincoch na lepok (glutén). Je typická zvýšená citlivosť na lepok až jeho neznášanlivosť, ktorá sa prejavuje po príjme lepku problémami na sliznici tenkého čreva, ktoré vedú ku chronickému zápalu tenkého čreva a následnej atrofii.
Pri prechode lepku sliznicou čreva dochádza k tvorbe protilátok, ktoré reagujú s enterocytmi - bunkami sliznice čreva, a spôsobujú lokálne zápal. Procesy zápalu, ktoré prebiehajú v tenkom čreve, spôsobia celkovú poruchu všetkých funkcií sliznice tenkého čreva – motilita čiev, vstrebávanie živín, trávenie a premena potravy na stolicu, bujnenie nezdravej črevnej mikroflóry s nedostatkom bifidobaktérií.
Ochorenie sa vyskutuje 2x častejšie u žien ako mužov, V Európe výskyt celiakie rastie od juhu smerom na sever. Len vzácne sa vyskytuje u africkej, japonskej a čínskej populácie.
Príznaky celiakie a jej diagnostika
Medzi hlavné príznaky, ktoré môžu upozorniť na celiakiu patria :
- hnačka, riedka stolica kyslého zápachu s vysokým obsahom tukov, ktorá pláva v toaletnej mise
- chudnutie a celková slabosť,
- nafukovanie a flatulencia (zvýšená plynatosť čriev)
- žalúdočné kŕče,
- anémia (chudokrvnosť)
- spomalený rast a podvýživa u detí,
- nedostatok vitamínov B, kyseliny listovej a železa
- celkové oslabenie imunitného systému
- depresívne stavy
Ak Vy, alebo vaše dieťa trpíte uvedenými príznakmi a máte podozrenie na celiakiu, overte si citlivosť na lepok domácim samotestom z kvapky krvi- VEROVAL Domáci test neznášanlivosť lepku. V prípade pozitívneho výsledku je potrebné potvrdenie diagnózy odborným lekárom - gastroenterológom na základe vyšetrenia krvi a následným gastroskopickým vyšetrením a endoskopiou tenkého čreva. Je dôležité, aby pred týmto vyšetrením ste neboli na bezlepkovej diéte. V prípade potvrdenia diagnózy je potrebné bezodkladne prejsť na bezlepkovú stravu.
Schär - veľký výber kvalitných prodktov
Portfólio Schär je naozaj pestré. Vybrať si môžete zo surovín na výrobu bezlepkových výrobkov, ale už aj hotových bezlepkových produktov.
- bezlepkové Schär suroviny - rôzne druhy bezlepkových múk, strúhanka, základ na pizzu
- bezlepkové Schär hotové výrobky - bezlepkový chlieb, bezlepkové špagety, bezlepkové wrapy, bezlepkové cestoviny, bezlepkovégnocchi, bezlepkovéžemle
- bezlepkové Schär pochutiny - slané (lupienky a praclíky) a sladké (oblátky,jemné pečivo, musli, cookies, sušienky, muffiny
Múky Schär - viete ich správne používať?
Bezlepkové múky Schär boli špeciálne navrhnuté tak, aby bolo pečenie a varenie s nimi čo najjednoduchšie. Každá z nich určená na iný účel,na iné typy ciest a receptov. Aby ste dosiahli čo najlepší výledok pri pečení a varení, je potrebné použiť tú ktorá je uvedná v recepte za dodržiavať presné mmnožstvá a postupy uvedené v receptoch.
Ideálna voľba
- Múka Mix Bread - na chlieb, rožky, bagety, pizzu a všetky druhy kysnutého cesta.
-
Múka Mix B - na pečivo a kynuté cesto,
- Múka Mix Pâtisserie - na koláče, sušienky, muffiny alebo palacinky.
- Múka Farine na rezance,zemiakové cesto, palacinky a zahusťovanie omáčok.
- Múka Mix Universal - univerzálna zmes na pizzu, cestoviny, všetky druhy sladkostí ale aj na zahusťovanie omáčok.
- Múka Mix dunkel rustico - na prípravu tmavéha pečiva a chleba.